U-17 Pojkallsvenskan: IFK – Häcken 1-1   Leave a comment

image

Derbyt mot Häcken slutar oavgjort. Det ger oss sammantaget – en samlad tränare omgärdad av upprörda spelare. Foto: Guld Alex.

Målet var att knipa tre poäng och befästa andraplatsen i Pojkallsvenskan Elit Mellersta. Nu fick IFK Göteborg nöja sig med endast en poäng, då laget tyvärr inte lyckats avgöra i tid.

Matchen mot BK Häcken på Överåsvallen slutar 1-1.
Blåvitts enda mål för dagen kommer i den 23e minuten, då laget tilldöms straff. Jesper Andersson placerar säkert bollen bakom besökande målvakt. En kvittering för Häcken ska komma en bit in i andra halvlek. Blåvitt försöker sen avgöra matchen gång efter annan, men alltså – utan önskad effekt.

Tränare Eijlert Björkman ger sin syn på match och insats.
– 1-1 i en tät match med mycket få målchanser. Försvarsmässigt är vi ganska kompakta och har en bra attityd. Framåt kan vi bättre. Båda mittbackarna tidigt varnade hos oss. Deras målvakt får rött kort med 15 minuter kvar. Mycket svag domarinsats i dagens match. Ok eftersmak sett till prestation.

Flera blåvita spelare är efter matchen rejält förgrymmade på både egen och lagmässig insats. Oförmågan att avgöra matchen svider ordentligt.

Eijlert bemöter snabbt spelarnas uttalade missnöje.
-Detta var ett steg i rätt riktning gällande försvarsspel och attityd på planen.Vi kommer att bli bättre och bättre framöver som en följd av all träning. Viktigt att bygga upp en känsla av att både kunna vinna men också stänga en match.

Något som är värt att poängtera är att de senaste två matcherna består av just vinst och oavgjort resultat. Placering i tabellen är dessutom fortsatt en tredjeplats.

Så, vad händer härnäst för laget?
– Nu åker flera grabbar med U-16 till Malmö i morgon och spel mot MFF i den regionala serien.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: