Efterspel: IFK-Syrianska och presskonferens på Gamla Ullevi   Leave a comment

image

Det var ett tag sen sist… Foto: Guld Alex

– Det bästa med dagens match är våra tre poäng. Sagt av en mycket glad Göteborgs-tränare.

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre tar stöd och lutar sig mot bordet i Gamla Ullevis pressrum. Och det är till att pusta ut, för även om det äntligen blev vinst och tre poäng för hemmalaget IFK Göteborg, så var det allt annat än säkerheten själv som agerade ute på planen idag.
– Jag tycker Syrianska gör det bra i andra halvlek. Vi blir osäkra, men klarar ut det till slut.

Det var tidvis en rejält förgrymmad tränare, som vid ett flertal tillfällen, fick se sitt lag tappa markering på motståndare, då spelare helt resolut klev in och parkerade sig i blåvit box. Målvakt Erik Dahlin, för dagen defensivt placerade mittfältaren Philip Haglund, liksom efterlängtade Mikael Dyrestam, fick alla ta emot åthutningar. Att se Mikael Stahre lägga energi på defensiv organisation och struktur är ett fall framåt, även om det nu låter därefter.
– Dyre. Tryck ihop. Vi tappar ju allt nu. Kom igen.

Sen är det inte heller något  segerrus att tala om. I spelarkorridorer och pressrum är det lugnt och tyst. Ett och annat glädjetjut hörs från det blåvita omklädningsrummet, men det är också allt. Inte heller Mikael Stahre visar några tecken på att vara särskilt upplivad. Saklighet, ödmjukhet och kortfattade kommentarer, är i stället vad den lilla skara på cirka 20 personer får ta del av, under den minst sagt – tidsmässigt minimala presskonferensen. Jag passar på att förhöra mig om Nicklas Bärkroth återkomst, i och med morgondagens öppning av ”transfer-fönstret”. Frågan, som är en medskickad supporter-fråga, ställs utan omsvep.

Nicklas Bärkroth tillträder nu som blåvit spelare, med start i morgon. Hur tänker du använda honom framöver, kanske är det som anfallare?
– Han är en offensiv spelare och även en kantspelare, liksom forward. Så det är ytterligare en spelare som befinner sig i konkurrenssituation. När nu Tobias Sana flyttar, så är det klart att det innebär att det ytterligare öppnar möjligheter för Nicklas.

Tobias Sana…

Inte med på arenan. Inte med i Blåvitt. Inte med på något sätt.

På resa i Holland, men inte ett ljud. Inte ett livstecken och så vinner Blåvitt matchen. Ironiskt, i allra högsta grad.

Men betydelsen, eller rättare sagt förlusten av kantspringare Tobias Sana, den märks inte av idag. Om det är bra eller dåligt låter jag vara osagt, men att Blåvitt står och faller med Tobias Sana. Så är inte fallet.

Definitivt inte då vi kanske ändå vågar blicka framåt igen. Även om det naturligtvis inte är läge för något sådant just nu…

Nej, nu gör vi i stället som den glada skara jag finner på Ill Proffessore, efter avslutad match och presskonferens – Glädjs åt vinst och tre poäng.

Skål för Blåvitt ska det va. Skål för Blåvitt…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: