U-17 Pojkallsvenskan: Förlust för IFK Göteborg mot J-Södra   Leave a comment

image

Samling modell tyngre… Foto: Guld Alex.

Hemmamatch för Blåvitt i Pojkallsvenskan mot besökande Jönköping-Södra. Ett lätt duggregn väntar den lilla åskådarskara som under söndag eftermiddag besöker Överåsvallen. Redan vid ankomst till arenan är matchen igång (matchstart är satt till 14.00, en tid som tydligen inte stämmer överens med domarens klocka). Vid närmare koll visar det sig att gästerna inlett matchen vasst. 1-0 till J-Södra är redan innan utsatt matchtid ett faktum. Uppförsbacke för de blåvita killarna direkt alltså.

IFK Göteborg ska komma in i matchen, även om det tar sin tid. Ett anfall där Bilhall Titi får in bollen i boxen och där Victor Erlandsen möter upp perfekt leder till kvittering 1-1. Ett resultat som står sig in i paus.

I andra halvlek är en del byten gjorda. Blåvitt öppnar piggt och har gott om chanser att ta ledningen i matchen. Tyvärr är det här något motståndarna utnyttjar. Ett hemmalag som blottar sig bakåt leder till omställningsförsök. En bit in i andra halvlek rycker J-Södras vänsterytter på egen hand förbi blåvit back och placerar säkert in 2-1 bakom Tobias Johansson, för dagen från start i Blåvitts mål.

Målchanser och bollinnehav är resten av matchen uteslutande hemmalagets. Tyvärr vill inte marginalerna följa blåvitt spår, utan J-Södra lyckas hålla tätt, mycket tack vare en storspelande målvakt. Tränare Eijlert Björkman tar till och med ut vänsterback Damon Kavousi, till förmån för ytterligare anfallare – allt för att få in extra kraft i anfallet. Inbytte Kevin Y. försöker bidra till en sista forcering i matchen, men förgäves…

IFK Göteborg förlorar dagens match i Pojkallsvenskan. Men trots förlust mot J-Södra är lagets andraplacering i tabellen ett styrkebesked, något laget kan glädja sig åt… men kanske tidigast om några dagar. Just idag är allt bara mörkt, dystert och tungt.

IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman (för dagen tillbaka i klassisk stil, med aktiv och högjudd coaching matchen igenom) ger följande svar om dagens blåvita insats:

Rättvist resultat, säger jag. J-Södra försvarar sig väl, stark målvaktsinsats och de är effektiva. Håller du med?
– J-Södra var laddade och som du säger bättre än oss i första halvlek. Men i andra tar vi över och skapar tillräckligt för att vinna, men på samma gång öppnar vi oss.

Blåvitts högerflank var ändrad och ändras även under match. Många spelare gör det bra, inte minst Tanya efter inhopp. Men defensivt fungerar det inte riktigt, vilket visar sig vid 1-2. Hur du tänkte med högerflanken?
– Våra forwards börjar inte bra så det blir tidiga byten då jag vill ha energi längst fram. Tror vi hade en liten reaktion på den gångna veckans program (två matcher och sju träningar) men det tar vi igen.

Du coachar mer aktivt idag Eijlert. Det behövdes med andra ord?
– När laget inte fungerar får man lägga extra energi som ledare för att tända på stubinen.

Några spelare du vill lyfta fram efter dagens match?
– Ger extra plus idag till Patrik Dyrestam, Edin Kassum och Viktor Edvardsen. Övriga vet jag kan bättre.

Hur ser den närmaste tiden ut för laget?
– Nu tränar vi dubbelt måndag och tisdag och sedan ett pass om dagen inför lördagens bortamatch mot Huddinge.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: