BREAKING! Overmars och Tobias Sana har en muntlig överenskommelse   Leave a comment

image

Söndag 29/7 10.00: Tobias Sana saknas på IFK Göteborgs A-lagsträning. Sana kör i gymmet. Han är alltså inte i Holland som först antogs. Om han spelar mot Syrianska på tisdag är ännu okänt.

Fredag 16.00: Av Ajax-supportrars reaktioner att döma, är känslorna tämligen ljumna inför köpet av Tobias Sana. Supportrars samlade reaktioner riktar sig i stället mot sportchef Overmars sätt att göra affärer på. Huvudfokus för klubbens supportrar är att en ny försvarare köps in. Nya billiga talanger från Skandinavien står inte högt i kurs. Däremot har blåvita legenden Stefan Pettersson, nu för tiden rådgivare åt Ajax, hög status. Ajax supportrar litar på hans omdöme om Sana, vilket hittills varit mycket positivt. Men sammantaget tycker alltså supportrar att summan som nu spenderas på köpet av Tobias Sana, i stället borde lagts på ytterligare en försvarare. IFK Göteborg ses för övrigt som en klubb med sportsliga problem, där Sana är det enda positiva att tala om. Att Tobias Sana har en del att bevisa framöver, den saken är klar.

Fredag 13.00 En siffra på 400.000 euro nämns i samband med ytterligare information om Tobias Sanas transfer. Källa: Ajax officiella hemsida.

Fredag 09.00 Breaking news!

Genom Ajax supporter-site Ajax1.nl går det nu på morgonen att ta del av följande information:

”Marc Overmars har nått sina första framgångar. Chefen för Ajax har igår nått en muntlig överenskommelse med Tobias Sana (23) under ett tre års kontrakt, vilket bekräftas av källor inom Amsterdam klubben till De Telegraaf.
Tidigare uppgår överföringen av alla Overmars summor som stämmer överens med IFK Göteborg.”

Vidare nämns orsaken till att en överenskommelse till slut lyckats nå:

”Affären blev möjlig efter att Sanas agent Anders Karlsson sänkt sina krav. Karlsson krävde en transferfee på mer än en halv miljon euro, men så långt ville Overmars och hans kollega Jeroen slop (ekonomichef) inte gå. Under hot om att Ajax skulle se till en annan utanför spelare valde Karlsson att sänka sina krav.

Vad händer nu?

”Det förväntas att Tobias Sana senast i dag eller i morgon medicinskt godkäns och att det officiella offentliggörandet av överföringen inte tar längre tid. I dag kommer beslut tas av svensken Stefan Petterson som är och spanar in Ajax matcher på träningsläger i England, eller de första dagarna tillbaka i Amsterdam.

Mer information följer under dagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: