Tipselit Trophy: Matchrapport efter Blåvitts sista match i turneringen…   Leave a comment

image
IFK Göteborgs Anton Dahlgren med i dagens match mot Gefle. Foto: Guld Alex

I förmiddags spelade IFK Göteborgs U-17 lag sin sista match i Gothia Cup Tipselit Trophy. Matchen som spelades på Valhalla IP mot Gefle, var en placeringsmatch om plats 19-20 i turneringen.

IFK Göteborg vinner, trots en del turbulens i andra halvlek, matchen med 3-2.

Blåvitt dominerar första halvlek och leder redan i halvtid matchen med 2-0. Första målet görs av, för dagen placerad anfallare Martin Johansson Zanjanchi. Blåvitts Bilhall Titi blir senare fälld och laget tilldöms straff. Jesper Andersson kliver fram och placerar säkert in bollen i mål. 2-0 och halvtid.

I andra halvlek sjunker Blåvitt ned aningens med laget, vilket skapar både övertag och målchanser för motståndarlaget Gefle. Något som till slut också ger utdelning. Gefles mål (1-3) skapar genast oro i Blåvitts backlinje, med mängder av chanser för Gefle som följd. Ett byte sker i det blåvita laget. Ut går Bilhall Titi. Han ersätts av Christopher Norm’en, som snabbt förvaltar en djupledspassning. Snyggt placeras bollen vid sidan om målvakten och Blåvitt ökar siffrorna till 1-3. Gefle ska däremot ge snabb replik. Pang så sitter bollen i nätet bakom Blåvitts målvakt Peter Cavar. Vips står det 2-3.

De sista fem minuterna av matchen blottar en mängd trötta spelare. Ett gratisläge uppstår för Blåvitts Martin Johansson Zanjanchi, men bollen hamnar rätt i famnen på Gefles målvakt. En kontring för Gefle avstyrs i sista sekund och tur är det, annars hade 3-3 och straffdrama väntat.

Nu blir det inte så, utan IFK Göteborg vinner sin sista match i Tipselit Trophy 2012. Placering 19 av 20 är inget att vara nöjd med, men en någorlunda värdig avslutning i form av en väl genomförd sista match, som dessutom slutar med vinst…

Det får avsluta rapporteringen från årets Gothia Cup och turneringen Tipselit Trophy.

Härnäst väntar seriespel för samtliga av IFK Göteborgs U-lag. För Blåvitts U-17 lag innebär det bortamatch mot Lärje/Angered i Pojkallsvenskan. Matchen spelas på tisdag.

En längre intervju med ansvarig tränare Eijlert Björkman, om IFK Göteborgs deltagande i Tipselit Trophy, kommer att publiceras lite längre fram. Dels som en utvärdering av årets turnering, men även som en större genomgång av hur IFK Göteborgs Ungdomsverksamhet 2012 bedrivs. Tids nog alltså…

Nu är det definitivt Over and out från Gothia, Valhalla… allt. Tack och hej.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: