Tipselit Trophy: Matchrapport efter Blåvit förlust 2-1   Leave a comment

image

En lång straffläggning i tidigare match senarelägger matchstart för IFK Göteborg, för dagen klädda i klubbens rosa bortaställ.

Efter en sista placering i grupp 4 spelar IFK Göteborg placeringsmatch på Valhalla, det i Gothia Cups turnering Tipselit Trophy. Det handlar om plats 17-20 och motståndet står brasilianska Paulista för.

Matchen börjar riktigt avslaget. Glest med publik på läktarna och inget slutspel. Blåvitts mittfältare Linus Dahl tar efter matchen till orda.
– Nej, det är ingen bra start av oss. Båda lagen är extremt avslagna. Men knappt någon publik mot senast (i tisdags när IFK mötte BP) och en straffläggning innan match, där vi får stå att vänta. Sen tycker jag i och för sig att vi borde kunnat gjort något bättre av det här.

Det är inte svårt att hålla med. Framför allt första halvlek är en rejält trött historia. A-lagets tränare Mikael Stahre lämnar matchen redan i halvtid.
– Rätt händelsefattig match det här, inte sant, säger Mikael och börjar i stället snacka om kommande bortamatch mot Gefle.

Men ett helsike i taget, tack. Om första halvlek präglas av en tillknäppt, tämligen händelsefattig period av matchen, ska andra halvlek öppna upp sig betydligt. Båda lagen tar mer initiativ och chanser uppstår åt båda håll. Ett antal framryckningar av Blåvitt leder tyvärr till snabba omställningar och utdelning tillfaller först Paulista. Blåvitt missar markering på vänsterspringare, målvakten går ut, men avslut går över och in i mål. 1-0 Paulista.

2-0 görs 10 minuter senare och det på ett liknande sätt. Paulista kontrar efter några framryckningar av Blåvitt. Bollen rycks iväg på mittplan. Blåvitts målvakt hamnar aningens långt, vilket resulterar i ett kliniskt avslut av den brasilianska anfallaren. Lobb och mål. Ridå ned tänker nog den del av publiken som här väljer att lämna arenan.

Men IFK Göteborg kommer nu in i sin bästa period i matchen. Paulista slappnar av för en stund och Blåvitt trycker på. Flera lägen uppstår, inte minst för Blåvitts Bilhall Titi. Men det är till slut Christopher Norm’en som kvitterar. 2-1 kommer med cirka 7-8 minuter kvar av matchen. En snyggt placerad boll i mål sätter Paulista under press, något som tydligt märks då spelare börjar gestikulera och spotta ur sig fraser på portugiska – mot varandra! Blåvitt fortsätter att pressa för ytterligare ett mål och likaresultat (vilket skulle gett en efterföljande straffläggning), men det vill sig inte.

Linus Dahl torkar svetten ur pannan och bjuder på sann, tung besvikelse.
– Jag tycker vi borde klara av att få in en boll till, men jag vet inte… så hopplöst tröttsamt allting just nu.

Paulista vinner dagens match och en sista placeringsmatch är nu allt som återstår för Blåvitt i årets upplaga av Tipselit Trophy.

I morgon fredag 11.20 spelas match om 19 och 20 plats i turneringen. För Blåvitts del betyder det match på Valhalla mot Gefle.

Over and out från Valhalla IP!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: