Elite Trophy: Luton FC – IFK Göteborg 1-0. Tränare Eijlert Björkman rapporterar   2 comments

image

Innermittfältets insatser i första halvlek! Något att ta med sig vidare in i turneringen. Foto: Guld Alex

Det blev förlust för IFK Göteborg i den första matchen av Gothia Cup-turneringen Tipselit Trophy. U-17 förstärkt av ett antal spelare från U-19 mötte i en första gruppspelsmatch av tre engelska laget Luton FC.

Ett taggat Blåvitt lyckas utan problem dominera hela första halvlek, men utan att få bollen i mål. Kostsamt då matchtid i turneringen är minimerad (2×30 minuter) och avbrotten under dagens match är många. Blåvitt förlorar turneringens första match, vilket sätter hård press på laget inför morgondagens förväntade ”tuffmatch” mot stockholmslaget Brommapojkarna.

IFK Göteborgs huvudtränare Eijlert Björkman har sin analys av match och morgondag klar. Här en rapport levererad direkt efter match.

– Förlust 0-1 men 15-3 i skapade målchanser. Hade vi fått något mål godkänt av de båda bortdömda, så kunde det blivit annorlunda. Det första målet i första halvlek (nick av Patrik Dyrestam) är oförklarligt bortdömt? Vi tappar tålamodet i andra halvlek. I stället för att rulla boll blir det för mycket långbollar och några spelare blir frustrerade och tappar fokus. Försvarsmässigt en utmärkt match och anfallsmässigt helt ok i första halvlek, liksom i starten av andra. Vi är inte nöjda utan tänker jobba för tre poäng på Valhalla i morgon mot BP. Vår ambition står kvar – Spela bra fotboll och vinna. Tyvärr är Sebastian Hedlund nog borta resten av veckan (Viktor Ljungdahl från U-17 går in i stället för Sebastian) Men det öppnar för andra. Hoppas våra supporters ställer upp på Valhalla i morgon. Dagens lirare i vårt lag är hela centralblocket. Backar och innermittfält!

Notera att Blåvitt spelar på Valhalla i morgon. Efter morgondagens match görs en längre intervju med Eijlert. Publicering sker här på bloggen under kvällen.

Uppdaterad information om lag och turnering finner du på bloggens Tipselit Trophy-sida:  https://guldalex.wordpress.com/2012/07/11/u-17-gothia-cup-elit-trophy-2012-narmar-sig/

Annonser

2 svar till “Elite Trophy: Luton FC – IFK Göteborg 1-0. Tränare Eijlert Björkman rapporterar

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Allvarligt talat var ni där,centrala mittfältet var sämst på plan,lill Dyre gjorde en monster majja till 1-0 hallå

    • Dämpa dig lite, tack. Det var inte det enda Patrik gjorde idag. Sen är han inte en del av innermitfältet som avses, utan mittback. Linus Dahl och Jesper Andersson var dagens innermittfält. I första halvlek höll de hög klass, Jesper som brytsäker städgumma, Linus som den kraftfulla spelfördelare han är.
      Sen vet Patrik vad han missade idag. Att hans tränare hänger ut honom i en offentlig blogg-text gör knappast saken bättre. I morgon får laget upp till bevis. Personligen ser jag dagens statistik offensivt mer oroande, även om IFK hade ett felaktigt mål bortdömt, kanske två.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: