Inför Gothia Cup Tipselit Trophy: Intervju med Blåvitts mittfältare Linus Dahl   Leave a comment

image

Linus Dahl bryter sig fram under en match mot Elfsborg, Juniorallsvenskan, maj 2012. Foto: Olof Björkman, Fotbollsfoto.com

Gothia Cup närmar sig. I morgon måndag startar turneringen, som för IFK Göteborgs del innebär gruppspel måndag – onsdag. Blåvitts U-17 lag är även i år inbjudna till Tipselit Trophy, vilket är en “turnering i turneringen” under Gothia Cup. Med bland Blåvitts spelare (födda 1995) finns Linus Dahl. Dagens spelarintervju är omsorgsfullt utvald. Linus Dahl, mittfältare i U-17, U-19 och under våren även i U-21 är kanske den U-spelare som rör sig framåt mest av alla just nu. Då många frågar och undrar vem Linus är och vad han är för typ av spelare blir svaret numera alltid – Framtidens Pontus Wernbloom!

Linus har nyligen porträtterats här på bloggen. Läs hela porträttet här https://guldalex.wordpress.com/2012/07/01/i-fokus-u-lagsmittfaltare-linus-dahl-blavitts-nya-wernbloom/

Precis hemkommen från ett landslagsläger i Halmstad och nu även uttagen i Eijlert Björkmans lag-trupp till Tipselit Trophy, är det minst sagt bråda dagar för mittfältare Linus Dahl.

Du har nyligen porträtterats på Guld Alex-bloggen, som en del av den nysatsning på unga blåvita spelare som görs, nu med hjälp av serien: I fokus. Trots det kanske inte alla vet vem du är? Säg några ord om dig själv Linus.
– Jag är en 17-årig kille som inte gör så mycket mer än att spela fotboll. Är snäll och lite tillbakadragen utanför planen.

Vad är din naturliga position som spelare, för de som inte vet?
– Det måste ju vara innermitt, trots att jag har spelat och kan spela på de flesta positioner.

Linus, du är precis hemkommen från ett landslagsläger i Halmstad. Hur gick det?
– Jodå, det gick väl helt okej. Och jag är glad över att få ha fått vara där.

Sist vi talades vid efterfrågade du just landslagsspel. Vad skiljde sig mot hur det vanligtvis är i ditt klubblag?
– Det var mer så att alla gjorde allt för att visa sig från sin bästa sida. I klubblaget är det ju så att man har så många fler chanser. För mig känns det mer bekvämt hemma, helt klart.

Nu väntar Gothia Cup och för din del deltagande i Tipselit Trophy. Är du redo för match?
– Om jag är!

Ärligt nu, hur är din fysiska status efter en vecka på landslagsläger, med allt vad det innebär?
– Den är mycket bra. Vi har bara haft ett pass per dag. Sen hade vi rehab-träning i lördags, då vi bara joggade och körde lite rörlighet och idag fick vi ledigt.

Klokt. Det vittnas om att laget är laddat värre inför morgondagens start i gruppspelet. Vad vet du om motståndarlagen Luton, BP och Esbjerg?
– Det enda jag vet om Luton är att dom är från England. Och de lagen brukar ju vara fysiska. BP vet man ju att de har bra ungdomslag. Esbjerg vet jag i princip inget om.

Ingen vet något om Esbjerg, det är tydligt. Vi får väl hoppas att era tränare har bra koll på danskgänget. Du Linus, vad måste ni göra rätt för att ta er till slutspel?
– Ge ett hundra i varje situation. Både defensivt och offensivt. Göra saker noggrant. Jag vill se att varje spelare gör allt de kan för att vi ska vinna. Om vi gör detta så kommer det att gå bra.

Vad blir då din roll på planen och vad är ditt ansvar som spelare i morgondagens match mot engelska Luton FC?
– Det vet jag inget om alls, det är upp till våra tränare.

Ok, fair enough. Kör hårt så ses vi på Heden i morgon Linus. Tack och hej.
– Tack själv.

För full koll på Blåvitt under turneringen, med spelschema, inom kort även inkluderad trupp/startelva (innan varje match), rapporter och resultat –  Ta del av dagliga uppdateringar här https://guldalex.wordpress.com/2012/07/11/u-17-gothia-cup-elit-trophy-2012-narmar-sig/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: