Inför IFK-HIF: Läget i det blåvita lägret   Leave a comment

image

En desarmerad trupp inför ett riktigt domedagsuppdrag. Tufft är bara förnamnet. Foto: Fredrik Aremyr.

Tanken var att besöka dagens slutträning för IFK Göteborgs A-lag, inför morgondagens hemmamatch mot Helsingborgs IF. Så blev det nu inte, men genom eminenta rapporter på Twitter, står det klart att laget under söndag förmiddag genomfört ett tufft träningspass i högt tempo.

De senaste tre träningarna för laget vittnar om ett stort bortfall av ordinarie spelare. Framför allt är det försvaret som är drabbat. Fortsatt är en hel hög spelare skadade, samtliga med mer eller mindre lång återkomsttakt.

Hjalmar Jonsson och Mikael Dyrestam är sen tidigare borta från spel, även om Mikael under veckan (tillsammans med skadade Sam Larsson) börjat köra individuell träning utomhus, vid sidan om ordinarie lag.

Kjetil Waehler är sen förlustmatchen mot DIF skadad och borta för spel en tid. Då det är en bristning som härjar, kan det ta upp emot tre veckor innan Kjetil är tillbaka i spel. Hur som helst är inte Kjetil med i morgon mot HIF.

Philip Haglund är den spelare som i Kjetils frånvaro, tar hand om mittbacksplatsen. I går tränade Philip inomhus, för att under dagens träning åter inta mittbacksroll, det med full kraft. Hårda skott ska ha skickats iväg av Philip under träning. Om dagens mittbacksspel betyder att Philip återigen kommer att placeras bredvid Jakob Johansson i morgondagens match mot HIF ska jag låta vara osagt, även om mycket tyder på att det är just så tränare Mikael Stahre rustar sig.

Nämnas kan också att Joel Allansson körde för fullt på dagens träning, för första gången på ett bra tag dessutom.

Tillgänglig för spel i morgon är nu även Tobias Sana, i senaste matchen avstängd.

Sammantaget en välfylld trupp, men bara om vi använder oss av ”offensiva glasögon”. Tillåter vi oss i stället att höja blicken, så ser vi genast att laget defensivt fortsätter att blöda och det ordentligt.

Avslutningsvis har vi den, minst sagt laddade frågan, om vad som ska göras åt alla insläppta mål? Tre senast mot DIF är två för mycket! Är det möjligtvis så att Mikael Stahre för första gången under årets säsong genomför målvaktsbyte? Är det möjligtvis dags för John Alvbåge att ge plats för kollegan Erik Dahlin?

I morgon kväll vet vi mer om både startelva, motståndarlag och resultat. På gott och ont ska kanske tilläggas. Nu kör vi!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: