Sebban är inte längre med oss – Minnen, opublicerat material och en sista hälsning   3 comments

image

När den sista intervjun med Sebban var slut skickades en allra sista hälsning till alla blåvita supportrar…

Det är inte utan att det känns lite vemodigt. Beskedet om att Sebastian Eriksson är klar för italienska Cagliari väcker känslorna till liv. Sebbans sista matcher mot AIK hemma och Elfsborg borta kommer för alltid att sticka ut lite extra. Så bra han var och som det ändå tvunget skulle sluta. Sen alla avsked. Supporter-hälsningar i mängder, slut-intervju i Blåvitt-shopen, avtackning på Gamla Ullevi… Sebban. En kille som vi supportrar från dag ett tagit till oss, som vi hållt av starkt, trott på och stöttat – hela vägen fram till idag!

Sebastian förstod värdet av att avsluta sin tid i Blåvitt nära oss supportrar, även om det skulle innebära både tårar, suckar och stön. En mycket stor liten man – allas vår Sebban.

För egen del avslutas en löst hängande story och avskedsintervju just idag. Beskedet om att Sebban är klar för Cagliari knyter en gång för alla ihop säcken och det ordentligt.

Men… tydligen är inte allt avslutat ändå. Det blir tydligt när jag aningens nostalgisk börjar gå igenom sparat material från avskedsintervjun:
http://www.svenskafans.com/fotboll/ifkgoteborg/Sista-intervjun-med-Sebban-415425.aspx

En baksida av ett ark med intervjufrågor avslöjar plötsligt en hel uppsättning ”noteringar”, samtliga nedtecknade efter avslutad intervju. Tidigare opublicerat material och därför ytterligare några små livstecken från den blåvita spelare som nu ska låta pröva sig i italienska Serie-A! Enjoy!

———————————–

Sebban har redan läst alla hälsningar inför intervjun på Alltid Blåvitt.

———————————–

Han sitter och tummar på pärmen med hälsningar under intervjun. Bläddrar, tummar, tittar ned, bläddrar igen och så vidare.

———————————–

Jon Karlsson och Leif Swärd opererar här i Göteborg. Seb vet inte när han åker till Sardinien.

———————————–

I slutet av intervjun när vi diskuterar avtackning, säger Seb – Vi får väl se om det blir något innan jag åker.

———————————–

Sebban bär iväg stolen efter intervjun.
– Nej, fan han ska inte bära något, ropar jag.
Sebban flinar.

———————————–

När jag skjussar Sebban till Lisebergs spårvagnshållplats, frågar han om jag ska se kvällens landslagsmatch på TV. När jag frågar honom detsamma, säger han:
– Nej, jag ska till Hjällbo. Jag ska bara hem och äta först. Det är U-21 match.
– Jasså, du drar alltså dit ändå, utbrister jag.
– Ja, för fan. Det är självklart.

——————————————-

Till sist Sebban… Jag vill personligen passa på att önska dig ett stort lycka till i Italien. Du ser. Robin hade rätt. Du klarade det! Vi kommer alla att följa din framfart i Serie-A och… glöm inte vad du har lovat!

Ciao!

Annonser

3 svar till “Sebban är inte längre med oss – Minnen, opublicerat material och en sista hälsning

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Till största delen känns det ändå bra, inte minst med tanke på överflödet av mittfältare i truppen (även om Seb vida överträffar dom nya). Blåvitt får pengar för ett osäkert kort och förhoppningsvis investeras dessa i en mitt- och vänsterback av riktigt hög klass. Det är ungefär vad som behövs. En comeback av Gusten och Bjärs hade också varit mumma för oss blåvitt-lovers.

  2. Absolut. Det är mer stundens allvar som gör sig påmint:) Sebban har förtjänat att ta steget, Blåvitt tjänar på det, som du säger och sen kommer han tillbaka en dag. Får han bara vara hel… vilken spelare får vi inte tillbaka då?

  3. Allt som har en början har ett slut ❗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: