Tränare Eijlert Björkman om Jonathan Azulays kliv till A-laget.   Leave a comment

Igår onsdag 27 juni 2012 presenterade IFK Göteborg mittback Jonathan Azulay som ny spelare  i A-laget. Det nypåskrivna kontraktet sträcker sig till och med 2014. Jonathan Azulay är den senaste U-lagspelaren i raden som definitivt tar klivet upp till finrummet, även om det just i Jonathans fall kanske är mer rätt att se steget uppåt som ytterligare – ett ”steg på vägen”. Träning med A-laget, liksom diverse inhopp i olika matcher, har redan pågått ett bra tag. Det är extra glädjande att se hur det för en ung spelare i Blåvitts U-lag lönar sig att kämpa vidare och att det till slut ger utdelning.

Att här ta kontakt med U-lagstränare Eijlert Björkman faller sig helt naturligt. Eijlert är tveklöst den som följt Jonathan Azulay längst och närmast, det under flera år som Jonathans tränare. Att det är en glad och stolt tränare som uttalar sig om ”Jontes” nyvunna kontrakt, om det råder inga som helst tvivel.

Eijlert, igår presenterades Jonathan Azulay, den tredje i raden av dina tidigare killar (DMK, Sam, Jonathan) , som nykontrakterad a-lagspelare. Vad säger du?

– Jag gläder mig enormt över dessa killars möjlighet att nu ta ytterligare steg inom IFK och sin karriär!

Du har själv tränat Jonathan under flera år och är kanske den som känner honom bäst. För den som inte är närmare bekant med Jonathan, vem är han och vad är han enligt dig för en typ av spelare?

– Jonathan är en spelare som jobbar stenhårt och alltid för lagets bästa. Han är orädd och kommer att ta stora steg framöver. Vägen blir inte spikrak men fram kommer det att gå.

En anfallare i David Moberg Karlsson, en mittfältare i Sam Larsson och nu en mittback i Jonathan Azulay – Alla uppflyttade till A-laget och det på bara drygt ett halvår. Hur gynnsamt är det att vara U-lagsspelare i IFK Göteborg 2012?

– Av förra årets U-trupp har nu nio spelare kontrakt inom elitfotbollen i Sverige. Sju i Allsvenskan och två i Superettan!!! Grymt facit. Jag är stolt. Kommande spelare får anta utmaningen.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: