EM 2012: Uppdatering om bygget av Camp Sweden i Kiev   Leave a comment

image
I dagens Göteborgs-Posten rapporteras det om Camp Sweden i Kiev… men det var igår det.

—————————–
Att notera: Uppdateringar om framfarten med Camp Swedens camping i Kiev läggs kontinuerligt till det här inlägget.
—————————–

Måndag 16.00. Fick precis en kort uppdatering från ytterligare en positiv besökare på Camp Sweden, nämligen Offsides chefredaktör Henrik Yst’en.
– Det var över förväntan. Räknade med en grushög utan toaletter och glada miner. Så var det absolut inte.

Kanske dags att lägga fokus på kvällens match. Återkommer vid behov. Har du information att delge blåvita supportrar på plats i Kiev, hör av dig via Twitter @GuldAlex eller mejla till guldalex@hotmail.se

—————————–

Måndag 12.00 Camp Sweden fylls upp ordentligt. Många supportrar njuter i solen (idag 30+). Vädret och uppladdning inför kvällens match mot värdlandet Ukraina bidrar till riktigt god stämning. Bland annat ska krönikör Erik Niva besökt Camp Sweden och den scen som byggts på området. Jublet visste inga gränser, vittnas det om. Det går åt rätt håll med andra ord.

—————————–

Söndag 16.00. Information om Camp Sweden ges genom ett nyproducerat reportage på SR P4. I reportaget vittnas det om att fler och fler supportrar nu ankommer till Camp Sweden. Även om det fortsatt vittnas om spartanska förhållanden på campingen, så är campingen i sig just nu inte det största problemet. Ett oväder av tropiskt mått, med kraftig vind och stora skyfall, har drabbat Kiev under dagen. Supportrar vittnar om tält som flyger iväg och att vatten rinner in i de tält som står kvar. Förankra tälten väl med andra ord!
Det tar dessutom extra tid för en del av de 5000 supportrar som väntas bo på campingen, då gränsövergångar bromsar upp resandet.

——————————-

Söndag 10.00. Idag väntas den största andelen av den uppskattade summan 5000 supportrar anlãnda Kiev och Camp Sweden. Ingo Söderlund, campingschef, meddelade i natt att det har varit några intensiva dygn, men att det svenska ”teamet” jobbat på riktigt bra.

——————————-

Lördag 18.00. Gps Malin Jonsson meddelar att Gps Johan Rylander besökt Camp Sweden under eftermiddagen. Supportrar anländer och slår nu upp tält. Även om inte allt är färdigställt på campingen, går arbetet fortsatt framåt. Läs mer på Johan Rylanders blogg http://www.gp.se

——————————-
Lördag 11.30. I ett TT-meddelande görs klart att fredagen bjöd på en vändning för Camp Sweden. Extra resurser har satts in. Mycket folk jobbar med campingen.
– Nu ska allt bli bra, försäkrar både campingchef Ingo Söderlund och Kievs borgmästare Oleksandr Popov.
– Våra arbetare har tillsammans med de svenska kollegorna inlett slutarbetet. Tyvärr bõrjade vi lite för sent, förklarade borgmästaren enligt statliga nyhetssajten Ukraina 2012 i går.

——————————-

Lördag 11.00. Ingen ny information finns att tillgå… än. GP kommer att uppdatera sig om läget först i eftermiddag, då förmiddagen ägnas åt ”mixad zon” och träning på Koncha Zaspa. Återkommer då.

——————————-

Fredag 13.30. Ingo Söderlund har meddelat att de 400 svenskar som kommer till Camp Sweden i Kiev idag, tågar tillsammans till fanzone och ser kvällens matcher.

——————————

En rejäl avstickare från ordinarie rapportering om IFK Göteborg kanske någon tycker? Samtidigt inte, menar jag.

Årets EM-slutspel i Ukraina och Polen lockar mängder av svenska supportrar till framför allt Kiev – spelplats för kommande blågula matcher. Den första matchen mot värdlandet Ukraina sparkas igång om bara tre dagar.

Just nu tar sig även många blåvita supportrar till Kiev för att på plats stötta det svenska laget, något som just nu ser ut att få konsekvenser för en del. De senaste dagarna har det rapporterats om att kaos råder i Kiev. Åtminstone när det kommer till bygget av Camp Sweden, platsen för runt 5000 blågula supportrar.

Huvudansvarig för Camp Swedens camping i Kiev är den inte helt okända blåvit-supportern Ingo Söderlund. I dagens GP rapporteras om en campingplats i fullständig misär. Ingenjörer utan resurser, toaletter som inte räcker till, restauranger utan utrustning och så vidare…

På grund av stor ovisshet bland supportrar, tar jag kontakt med ansvarig journalist för dagens reportage, GPs Malin Jonsson. Här följer en alldeles färsk uppdatering om läget.
– Ingo var positiv igår kväll och hoppades att de kunde öppna restaurangen och visa match på storbild imorgon (lördag). 16 toaletter funkar på guld- och silvercampingen, inga på bronscampingen igår kväll – men när ett söndergrävt rör lagats ska 15 till funka. Har de fortsatt jobba hela natten borde de hunnit gräva ner en hel del kablar, men man vet ju liksom aldrig när/om de lägger av.

Även Ingo Söderlund har sökts för en kommentar, men än så länge inget svar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: