U-17: IFK Göteborg krossade Huddinge med hela 5-0   Leave a comment

image

Damon Kavousi, för dagen vänsterback. En av flera riktigt starka blåvita spelare, i vinstkrossen mot stockholmslaget Huddinge.

Efter att ha missat de första 10 och de sista 20 minuterna av dagens match i Pojkallsvenskan, mellan IFK Göteborg och Huddinge, är ett mål och en missad straff allt i resultat, att rapportera om på Twitter. Missvissande värre ska det visa sig, då både 1-0 och 2-0 görs just under de första 10 minuterna. 4-0 och även 5-0 kommer tätt efter att laget missar en straff. Vi talar här om en fullständig överkörning, som mycket väl kunde ha slutat tvåsiffrigt!

Under besöket på Överåsvallen, för dagen ordentligt blåsigt och tämligen publikfattigt, bjuds det på mycket fint offensivt spel av Blåvitts 17-åringar. Visst, även om avsluten i flera fall är aningens för uddlösa, har hemmalaget matchen under full kontroll. Huddinge har faktiskt ingenting!

De få gånger som Huddinge överhuvudtaget klarar av att ta sig upp i plan, tar (framför allt) mittback Patrik Dyrestam och dagens målvakt Tobias Johansson snabbt och effektivt död på försöken. Att det är just Huddinges tränare som hörs överlägset mest på Överåsvallen idag, bekräftar varje påstående om nederlag väl.

Som blåvit är det idag extra roligt att bevittna mittfältare Linus Dahls arbetsinsats, Martin Johansson Zanjanchis tempofyllda löpningar på vänsterflanken, samt Patrik Dyrestams styrkeuppvisningar. Alltså, grabbens fysik är av modell XL, det vid en snabb jämförelse med storebror vid samma ålder. Inte en boll skänks bort. Till och med lagkamrater, hängandes över räcket till planen, hörs säga ”ohh, vad stark han är”, när Patrik vid ett tillfälle låser fast både spelare och boll nere vid egen hörnflagga. Häftigt att se!

Att notera: En närmare rapport om målgörare i matchen, samt analys från tränare Eijlert Björkman, följer under kvällen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: