U-17 i Holland: Tränare Eijlert Bjõrkman om turnering och trupp   Leave a comment

image

Eijlert Björkman, lagets ansvarige huvudtränare under turneringen i Holland.

IFK Göteborgs U-17 lag är nu framme vid sin slutdestination i Holland. På en och samma plats kommer laget att delta i den turnering som presenterats i föregående inlägg. Matchstart sker i morgon torsdag.

Dags att släppa in lagets tränare Eijlert Björkman, som lämnade sin första rapport redan i spelarbussen  på väg genom Danmark.

Först ut en presentation av turneringens trupp:

– Vi har tagit med oss hela laget, 20 spelare. Enda undantag är ett par spelare som ingår i U-16, nu i Danmark. Jesper Andersson är hemma på grund av skada.

Truppen består av: Peter Cavar Tobias Johansson, Viktor Ljungdahl, Patrik Dyrestam, Joseph Melin, Damon Kavousi, Blodin Ismail, Edin Kassum, Patrik Karlsson Lagermyr, Martin Johansson Zanjanchi, Linus Dahl, Aron Bergson, Adnan Santanlic, Lukas Wahlberg, Erik Gunnarsson,  Jonathan Alexandersson, Christopher Norm’en, Billhall Titi, Linus Ohlsson, Tania Faiq.

Två matcher under samma dag, tre matcher på ett dygn. Hur löses detta på bästa sätt?

– Lite annorlunda med dubbla matcher samma dag men det är bara att gilla läget. Vi spelar 13.00 och 16.00 i morgon torsdag och tredje matchen fredag 12.00. Vi laddar för fullt mot första matchen och ser sedan hur det går.

Vilka förväntningar och eventuella mål bär du med dig inför den här turneringen?

– Ambitionen är att spela snålt och rejält med betoning på disciplin i jobbet och bra omställningsspel. Handlar om att inte bjuda på något men sedan ändå inte vara blyga. Blir nyttigt för de som är med att ta ansvar. I Italien hade vi med grabbarna från U-19 men nu skall vi stå på egna ben. Blir spännande att se vem/vilka som kliver fram!

Startelvor, rulla runt på spelare… vet du redan nu vad som gäller för i morgon Eijlert?

– Har inte spikat något lag ännu. Ambitionen är att så många som möjligt/alla skall få speltid dessa dagar. Varje spelare lägger en betydande summa för medverkan på den här resan och alla vill få med sig erfarenheter hem för fortsatt utveckling.

Sömn, frukost, promenad, vila, lunch… sen är det dags för gruppspelsmatch 1.

Ny rapport följer när det närmar sig match.   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: