U-17: Blåvit vinst mot Peking 4-1. Intervju med tränare Eijlert Björkman   Leave a comment

image

En massiv blåvit vinst värmde gott i snålblåsten på Överåsvallen. 3-1 i paus blev en bit in i andra halvlek till 4-1. Ett fullbordande av ”matchens fullträff” Karl Bohm. Inte ens straff och sen utvisning av Blåvitts målvakt Peter Carver, till fördel för Norrköping, kunde rubba dagens Blåvitt.

Tre poäng är därmed ett faktum och ny kontakt med tabelltoppen är aktiverad. Med andra ord, en riktigt trevlig eftermiddag!

Senare under kvällen passade jag på att ta mig ett snack med tränare Eijlert Björkman.

Eijlert, härligt att se er vinna idag. Gott offensivt spel periodvis, med enskilda spelare som avgör och samarbetar. Karl Bohm är i ett fint stim idag. Patrik Dyrestam gör mycket rätt, målvakt Peter Cavar är felfri fram till utvisningen… men trots att det blir kostsamt för laget, så reder ni ut allt väl. Hur ser du själv på saken, liksom dagens insats i stort?

– Bra seger o klokt spel stundtals. Killarna lär sig efter hand att jag lär känna dom! Avsikten var att spela 4-1-3-2 där Aron Bergson spelar liberier på mitten och ger övriga framför honom utrymme att attackera! Härliga löpningar suger musten ur motståndarna men öppnar för kontringar där bland annat Patrik Dyrestam gör det bra! Peter gör fina räddningar. Han tar ju två frilägen och en straff. Jag skyddar hans reaktion vid utvisningen för han tog bollen innanför sitt område.
Kul för Karl att göra tre mål. Han var även bra i Italien och använder man honom rätt när han själv nyttjar sin fart rätt är han bra.

Gott så. Vad händer härnäst för dig och killarna?

– Nu laddar vi för nästa lördags match borta mot IFK Uddevalla och sen åker vi till Holland veckan efter.

Matcher som garanterat kommer att bevakas. Vi noterar därmed tre vunna matcher för laget i årets Pojkallsvenska serie, det efter sex spelade omgångar. Förutom tre vinster, finns två likaresultat och en förlust. Sammanlagt ger det 11 poäng på sex spelade matcher och en (med en match mer spelad än övriga topplag) andraplats i tabellen. Ett klart godkänt resultat då laget är nykomponerat och säsongen är ung.

Fortsättning följer…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: