Efter vinsten mot Häcken: Det finns där. Vi är på gång. Nu kör vi!   Leave a comment

 

Kan det verkligen ha undgått någon vad som pågått sen tidig försäsong? Killen här ovan har hela tiden haft en plan. San(n)a min ord!

För att, så här dagen efter den efterlängtade vinsten, göra ett nedslag någonstans. Det är nämligen fullt möjligt att dyka in lite varstans, göra entré från i stort sett vilket håll som helst . Det går att lyfta, vrida och vända på allt idag. På gott och ont.

Ändå mest gott… om vi nu håller oss till matchens andra halvlek

Min ingång till reflektion och analys tar vid precis där:

Alla spelare (förutom Tobias Sana och John Alvbåge, som fortsatt tar kliv efter kliv uppåt i sin egen utveckling/formkurva) ligger ännu på en lägre prestationsnivå än vad som väntar… om nu gårdagens gäng på plan får trumma på med ny match och det inom kort. Fortsätta där de slutade så att säga och göra det de gjorde. Allt i ett högt tempo.

För tempot i andra halvlek,  från första sekund till sista, är avsevärt mycket högre än vad vi fått se på länge. Inte minst mot ett motstånd som Häcken. Ett lag som ligger på en nivå, likt inget annat lag vi mött hittills… i år!?

Tempohöjningen i andra halvlek bidrar till att allt plötsligt flyter, i rytm… Ett flyt som påminner om vad vi fick se under försäsongen, där boll vinns och även vinns tillbaka på mitten. På mitten – där spelet byggs upp, med fina framspelningar och passningar i fart som följd. Runt på kanterna, med inlägg efter inlägg som följd. Det bara flyter på.

Här hänger inte Häcken med. De sjunker istället, minut för minut, längre och längre ned i plan. Kontringar dyker upp, men aggressiviteten på mitten, framför allt i det defensiva mittfältsspelet förstör det mesta av Häckens ”plan”.

Vara spelförstörande genom att vi är destruktiva i vårt försvarsspel. Var det inte just så tränare Mikael Stahre uttryckte sig, den där kvällen på Ill Proffessore, då Änglarna höll årsmöte. Mmm…

Den press från det blåvita laget som vi ser i (framför allt) den senare delen av andra halvlek. Där ska laget ligga. På den nivån. För att sen, match för match, ta ytterligare kliv. På samma sätt. Kliv för kliv!

Vågar nu bara IFK Göteborg forsätta efter samma inkörda mönster som igår, då blir det åka av! Det vågar jag med bestämdhet säga här och nu. 

Bara att se en spelare som Pontus Farnerud, när han får göra det han kan i fart, i jämförelse med när allt som i första halvlek, sker i stillastående gemak. Som natt och dag.

Om sen resten av gänget drar sig åt Tobias Sanas nivå. Då snackar vi. Den killen släpper vi aldrig. Inte i år åtminstone. Inte nu!

Nej fan. Nog snackat om gårdagens match.

Det finns där. Vi är på gång. Nu kör vi!

… även om jag fortfarande är oerhört nyfiken på vad firma Stahre/Edlund använde pausen i omklädningsrummet till. Lägg där till klockrena inbyten av Hannes Stiller och Stefan Selakovic.

Möcke möcke bra!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: