U-17/19 i Italien: Svidande 3-0 förlust mot Juventus   Leave a comment

Dagens förutsättning för klart avancemang till stundande slutspel var vinst. Men som det så grymt brukar heta ”otacksam är världens lön”. Det gäller i fotbollen som i livet, ibland mer än vanligt.

Bäst i det här läget är att ge IFK Göteborgs tränare Eijlert Björkman ordet. Varsågod Eijlert.

”Sur förlust med 0-3. Står 0-0 med 10 minuter kvar av matchen då domaren skänker Juventus en straff. Malek Iskander gör en perfekt glidtackling och tar bollen för att resa sig och spela upp då domaren helt omotiverat blåser straff. Ett riktigt rån. Vi har innan dess fått Juventus helt ur gängorna. Efter målet lyfter vi upp Patrik Dyrestam som forward och har vid tillfället bildat tre-backslinje. Två minuter efter deras mål kommer vi igenom efter högt uppspel, med skarvnick och Sebastian Hedlund trycker in bollen. 1-1 och blåvitt jubel men tyvärr för vår del så dömer domarna bort målet för offside, vilket är helt omöjligt då det är en djupledslöpning i samband med skarvnick.
Med en och en halv minut kvar av ordinarie tid kommer 0-2.
0-3 görs två minuter in på övertid.

Stölder av det här slaget går inte beskriva man måste uppleva det. Domaren flinar efter matchen och vänder spelare och ledare ryggen. Det är detta som är mental träning. Jag har varit med i 30 år och råkat ut för liknande vid tre till fyra tillfällen. Man får inte vinna mot hemmalaget.

I halvtid byter vi ut Jonathan Alexandersson mot Christopher Normén och 10 minuter in på andra halvlek byter vi ut Aron Bergson och sätter in Emil Eliasson som innermittfältare och låter Martin Johansson Zanjanchi spela på högern.

Imorgon krävs det seger och andra resultat för vår del om vi skall ha chans att bli bästa 2:a men framförallt handlar det om att gå ut och visa att vi blir starkare. Alla vill få med sig en seger.”

Inte mycket att tillägga.
Rapport inför den sista gruppspelsmatchen, i morgon mot AC Cuneo Calcio, postas på bloggen i god tid innan matchen, som startar 14.30.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: