Försäsongens sista träning är avklarad. Nu börjar All(var)svenskan 2012   3 comments

image

Dagens träning på Kamratgården var det sista som hände under årets försäsong. En sista träning innan den 30 matcher långa Allsvenskan drar igång för IFK Göteborg.

Det är med blandade känslor som jag släpper taget om den trygga tid av uppbyggnad och tester som årets försäsong varit fylld av. Värvningar, träningsläger, ny Kamratgård, Valhalla-fester och träningspass efter träningspass efter träningspass.

Årets sista försäsongspass genomförs inför en större samling supportrar. Platsen är Kamratgården. Tiden ãr mitt på dagen, endast några timmar innan spelarbussen tar årets upplaga av Blåvitt mot Södertälje och årets premiärmatch i Allsvenskan. Ett sista träningspass innan årets första omgång, det här året mot Syrianska FC.

Dagens träning genomfördes i kraftig vind, med morgondagens ”nya Nike-boll”. Änglarnas Fredrik Aremyr var på plats för att ta bilder. Han vittnar om en boll som gjorde som den ville i den starka vinden.

– Erik Dahlin gav till slut upp när boll efter boll bara fladdrade förbi.
Han sa sen till Tobias Hys’en att han kunde stå och titta på i målet om han ville, hehe. Ingen styrsel alls i den där bollen.

Kanske läge att hoppas på storm i morgon då, eller kanske inte ändå. Fredrik lämnar också följande, enligt honom, viktig information från dagens träning:

– Hys’en, Söder och Stiller lyckades rätt så bra ändå. Bra tryck i avsluten. Det märks att det är nära nu. Dyrestam körde egen rehab, Sam Larsson och Söder körde stundtals också egen speciell träning för rehab. Alla såg otroligt pigga och fräscha ut.

Efter avslutad träning ska även Logi Valgardson räknas in bland spelare med skavanker. En känning gjorde sig tydligen påmind, vilket gör att det blir lite tunnare backlinje än väntat/önskat. Mikael Dyrestams frånvaro, samt det osäkra kortet Logi ger oss oavkortat Erik Lund på vänstern. På högern återfinns Emil Salomonsson och i mittlåset tar den blåvita debutanten i allsvenska sammanhang – norska Kjetil Waehler plats. Bredvid honom återfinns i vanlig ordning Surhajen Hjalmar Jonsson. Vem som kliver in som målvakt från start i morgon – Återvändaren John Alvbåge, eller felfria Erik Dahlin, känns som en öppen historia. Mikael Stahre har också hållt porten ”öppen konkurrens” på vid gavel sen Alvbåge klev in i laget och det ser jag enbart som ett sunt drag. Bäst målvakt spelar med andra ord. Sen att magkänslan säger John Alvbåge, det är en annan sak.

En trupp har tagits ut och i den är som väntat rätt lite överraskande. Jakob Johansson hänger med som back-up på mittbacken, inte Jonathan Azulay som en del kanske trott. Inget överraskande i det heller. Jakob är med i årets Blåvitt som framför allt mittback. Det var dealen, som jag uppfattat saken, de gånger jag pratat med Jakob. Azulays tid kommer, men just nu får han vänta ett tag till på sin chans. Men när den väl kommer – tar han den utan att tveka en sekund. Lita på det!

När det gäller Blåvitts mittfält är oron inför årets säsong mindre än på evigheter. Jag kan knappt minnas när vi hade så mycket spelare att nyttja på mitten. Haglund, Farnerud, Gerzic, Sella, Sobralense och Joel Allansson. Vidare finns Tobias Sana att tillgå, liksom unge Sam Larsson (även om han fortfarande är med för att lära, som på dagens träning, men vänta bara, den dag den här killen släpps lös i en tia-roll eller liknande… wow). Vem som används, startar mot Syrianska låter jag däremot vara osagt. Det är hur som helst ett angenämt problem för Blåvitts nya tränare Mikael Stahre.

Anfallet till sist. Kapten Tobbe är naturligtvis given. Bredvid/bakom? honom återfinns förhoppningsvis allas vår favorit Robin Söder. Men med från start och frågan: När kliver han av och i vilket skick, vaknar till liv omedelbart. Redo på bänk för inhopp och frågan blir istället: Vem kliver in ihop med Tobbe och kommer Söder överhuvudtaget att spela i årets premiärmatch?

Nu har Tobbe stor vana vid att spela med många olika spelare, vilket är värt mycket inför en premiär, då skador kan ställa till det, liksom nerver och rostiga, sega försäsongskroppar. Därför kan flera spelare bli placerade runt Tobbe. Troligast är väl ändå att box-killern Hannes Stiller används och gärna för mig. Stiller och Tobbe är vana att hitta och använda varandra på ett kompletterande sätt. Stillers skalle i boxen kan utan att överdriva vara skillnaden mellan att ta med sig en eller tre poäng hem till Götet.

… Hannes Stiller som avgör matchen till Blåvitts fördel med 2-1 i 77e minuten, det efter en stenhård nick i vänstra krysset. Gärna för mig.

Det blåvita spelargänget är redan installerat på plats. Matchdygnet har redan aktiverats. Allt är redo. Allt är redo för match. Allt är upplagt för tre poäng. Låt det bli just så.

Tre poäng till Kamraterna från Göteborg.

Låt det börja. Nu kör vi. All in!

FRAMÅT

Annonser

3 svar till “Försäsongens sista träning är avklarad. Nu börjar All(var)svenskan 2012

Prenumerera på kommentarer via RSS.

  1. Bra skrivet, Gulden!:)

  2. Du har en fantastisk blogg! Uppskattar ditt arbete enormt, framför allt texter som denna. Du skriver inte bara ren fakta, utan blandar det med smarta, egna åsikter.
    Håller helt med dig angående mittbackspositionen.

    • Det tar sig, även om jag just nu är mest nöjd med att ett antal riktigt vassa fotografer börjat bidra med material till bloggen. Änglarnas FredrikAremyr och Mikael Dietmann, samt Mikael Vikla från Bebbens hörna är alla All in och det är ett riktigt lyft.
      Lämna gärna tips på ytterligare förbättringsområden och sånt som saknas i dagsläget. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: